Karmasis DMO Teknokatalog’da Onur Diker Mayıs 26, 2022

DMO Teknokatalog bünyesindeki ilk yerli ve milli üretici Karmasis oldu.

7.09.2017 tarihinde tamamen yerli ve milli üretimin Türkiye’de Kamu ve kuruluşlarda yaygınlaştırılması amacını taşıyarak Devlet Malzeme Ofisi Teknokatalog’u hayata geçirmiştir.

Tekno Katalog Nedir?

Devlet Malzeme Ofisi tarafından Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde faaliyet gösteren girişimcilerin kamuya satış yapabileceği özel bir satış kanalıdır.

Bu proje, Devlet Malzeme Ofisi’nde bu işe gönül vermiş küçük bir ekip ile başlamıştır. Bu proje bugün Kamu ihtiyaçlarının ne kadarının yerli üretim ile karşılanabileceğini ortaya koyacak ve yerli ve milli üretimin Türkiye’de yaygınlaşmasını sağlayacaktır.

ARGE bölgelerinde devlet teşviklerinden bir şekilde yararlanmakta olan yerli üreticiler, devletin teşvik onayı verdiği projelerinin ürüne dönüştüğü noktada, yine devletin kurumlarında ürün konumlandırma konusunda ciddi sıkıntılar yaşamış ve yaşamaktadır.

Yabancı ürünlerin kurumlarda konumlandırılmadan önce yerli üretimlerin mutlaka incelenmesi ve uygunluk durumlarının çıkarılması gerekmektedir. Neden kendimiz üretiyorken, paramız kendi topraklarımızda kalmıyor? Neden kendi üreticilerimizi destekleyerek kurumsallaşmak yerine ithal edilen ürünlerle yerimizde sayıyoruz? Biz yerli üreticiler, birbirimizle rekabet etmek istiyoruz.

Devlet yerli üretime destek veriyorsa bu iş tek başına bilmeceyi tamamlamıyor. Öncelikle Kamu Kurumları olmak üzere özel sektörde de elimizi taşın altına koymalıyız. Yerli üretim talep doğurduğunda kapasite artacaktır.

Türkiye’de Siber Güvenlik alanında birçok ilk gerçekleştirmiş olan Karmasis, Yerli ve Milli Üretimin yıllardır öncülerinden olurken bugün Tekno Katalog’da ilk yerli ve milli firma olarak konumlanış ve bir ilke daha öncülük etmiştir.

Tekno Kataloğun Kamu’ya Avantajları Neler?

Kamu kurumları yerli üretime döndüğünde ilk yılın sonunda ithalat düşüşü ile birlikte Kamu giderlerinin ne kadarının ülke içinde kaldığı tablosu ortaya çıkacaktır. En önemlisi maliyetlerin ne kadar düştüğünü de gözlemleyebileceğiz.

Kamu kendi vatanı için üretim yapan milli ürünleri desteklemiş olacaktır. Tekno Katalog ürünleri genel katalog’da yer alan ürünlere göre Kamu kurumları için %4’lük bir fiyat avantajı sağlayacaktır.